Category

Eredivisie Zeilen

WV Uitdam verrassende winnaar Eredivisie Zeilen in Roermond

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Roermond, zondag 10 juni 2018 – Op de finaledag van de tweede speelronde van de Eredivisie Zeilen heeft Zeilteam Uitdam de overwinning gepakt. Een 1e plaats in de afgeronde flight zes bleek meer dan genoeg om de overwinning binnen te halen. Nadat de laatste race van flight 7 niet gezeild kon worden vanwege het wegvallen van de wind, vervielen ook de resultaten van de andere races in deze flight. Goed nieuws voor Maas en Roer en VWDTP  die samen met team Uitdam het podium claimen om de welverdiende champagne uit handen van dhr. Schreurs, Wethouder Sport en Financiën Roermond, in ontvangst te nemen.

Speelronde 2 van de Eredivisie Zeilen op de Hatenboer Plas in Roermond kon helaas op weinig wind rekenen. Ook op zondagochtend was het op voorhand niet zeker of er gezeild kon worden, maar bij de windmeting bleek er een mooie bries van 8 knopen te staan. Voor wedstrijdleider Alex Hoeve het teken om alle teams en race comité snel het water op te sturen. Na twee gezeilde races in de 7e flight viel de wind geheel weg en bleven de zeilers aan de kant wachten op wind om de laatste race alsnog af te maken. Helaas tevergeefs waardoor de incomplete flight 7 ongeldig werd verklaard.

Lichtweer specialisten
Team Uitdam, die in een voor hen compleet nieuwe samenstelling zeilde, toonde het hele weekend aan het beste met de lichte omstandigheden om te kunnen gaan. “Vrijdag kozen we de aanval en pakte meteen een voorsprong. Vandaag moesten we in de eerste race meteen tegen een aantal van onze directe concurrenten zeilen en kozen daarom voor een meer consoliderende tactiek”, vertelt een opgetogen Jan van Wengerden. Een tactiek die goed uitpakte voor Uitdam.

”Het is leuk om weer eens te verrassen. Soms zitten we niet zo lekker in een evenement en presteren we niet goed, maar als we dat wel zitten dan zijn we echt goed genoeg om mee te strijden om de overwinning. Dat bewijzen we dit weekend weer.” De ervaren kracht geeft wel aan dat ze een groot voordeel hadden van het lichte weer. “We hebben denk ik een van de lichtste crews dit weekend, elk downwind rak winnen we daar een aantal meters mee. Eerlijk is eerlijk, met 25 knopen wind hadden we waarschijnlijk hier niet gewonnen.”

 

Roermond nieuwe leiders algemeen klassement
Net als tijdens speelronde 1 in Almere pakt zeilteam Maas en Roer de tweede plek. Ditmaal op hun thuiswater. Dankzij deze constante resultaten nemen ze na dit weekend de leiding in het Algemeen Klassement over van regerend landskampioen Almere Centraal.

Hollandse meiden op internationaal avontuur
Aankomend weekend gaan een aantal zeilsters uit de Eredivisie vloot de International Womens League varen tijdens de Kielerwoche in Duitsland. Irena Doets (Almere Centraal), Rikst Dijkstra, Milah Wouters, Sanne Crum en Fettje Osinga (allen IYCA) komen dan gezamenlijk uit onder wimpel van de International Yacht Club Amsterdam. Met Fettje blikken we kort vooruit: “In deze samenstelling hebben we de afgelopen tijd niet veel getraind maar het is bijna hetzelfde team als tijdens de EK en WK van vorig jaar. We zijn dus goed op elkaar ingespeeld.” Helaas is er nog weinig bekend over het deelnemersveld in Kiel dus een concrete ambitie durft Fettje nog niet uit te spreken. U kunt de verrichtingen van de dames volgen via de officiële Kielerwoche website.

De andere Eredivisie Zeilen teams bereiden zich de komende weken voor op de volgende speelronde in Aalsmeer. Van 6 t/m 8 juli worden hier de wedstrijden op de Westeinderplassen gevaren waar alles vanaf de kant heel goed te bekijken is. De toegang is gratis, dus wees vooral welkom!

De uitslagen van de races zijn hier te vinden.
Bekijk ook de foto’s van vrijdag en zondag.
Meer informatie over de Eredivisie Zeilen is te vinden op de website www.eredivisiezeilen.nl

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:
Twitter: @eredivisiezeilen
Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen

WV Uitdam aan de leiding na eerste wedstrijddag Eredivisie Zeilen in Roermond

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Roermond, vrijdag 8 juni 2018 – De eerste wedstrijddag van de Eredivisie Zeilen in Roermond heeft een aantal verassende teams in de top van het klassement opgeleverd. Onder lastige condities met weinig wind presteerde Watersportvereniging Uitdam het meest constant en mag hierdoor zaterdag als leider in het klassement van start. Ook de lokale zeilers van Maas en Roer maken goede kans op de eindzege op hun thuiswater.

De vijftien Eredivisie Zeilen teams zijn neergestreken in Roermond voor de tweede speelronde in de strijd om het Landskampioenschap 2018. Op de Hatenboer Plas hadden de zeilers, voornamelijk in de ochtend, te maken met weinig wind. Na zes races waren twee zgn. flights afgerond, maar was de wedstrijdleider genoodzaakt de races te onderbreken. Oorzaak: grote onweersbuien trokken boven Roermond langs maar absorbeerden alle wind.

In de namiddag trok de wind gelukkig weer aan en konden de zeilers in een heerlijke avondzon en een mooie bries de races hervatten. De zeilers van Uitdam toonden hun klasse en pakten direct de leiding in het klassement. Onder leiding van hun nieuwe en getalenteerde schipper Guido Buwalda kwamen zij uit op een puntentotaal van slechts 8 punten na vijf flights. Opmerkelijk, want het is pas zijn derde keer in de J/70 boot en de eerste keer als schipper tijdens een evenement. Hoe hij het vond: “Dit is leuk, het is echt racen”. Wietze Zetzema, een van de grondleggers van team Uitdam vult aan: “Dit is precies waar we als Uitdam voor staan, een mix van ervaring én jong talent de kans geven. Dat het dan zo goed uitpakt is alleen maar mooi. Ook is het leuk dat we een keer in Roermond te gast zijn, we komen immers bij diverse verengingen verspreid door het hele land.” Vol goede moed ziet het team de volgende dagen tegemoet. Gerust op de overwinning zijn ze echter niet, zowel team Maas en Roer als VWDTP uit Groningen volgen op de voet met slechts twee punten achterstand.

De gastheren van Maas en Roer houden na een sterke dag varen zeker zicht op de eindoverwinning in deze tweede speelronde. Een penalty in race vier zorgde ervoor dat ze niet aan de leiding gaan na dag één. Max Visser, schipper van Maas en Roer, steekt zijn enthousiasme voor een speelronde in Roermond ook niet onder stoelen of banken. “Het is echt heel leuk om hier te varen. De sfeer is goed en het is goed georganiseerd. Ook is het leuk om Limburg een beetje als watersport provincie op de kaart te zetten. Er is heel veel mooi water in Limburg maar dat weten niet veel mensen.” Over de doelstelling is hij duidelijk. “Het podium is het doel en de eerste plaats zou natuurlijk helemaal top zijn. We hebben het in Almere ook goed gedaan dus dan blijven we bovenin meedoen voor de landstitel.”

Tweevoudig Landskampioen en winnaar van de eerste speelronde Almere Centraal heeft het iets lastiger. Zij staan na een dag racen op een vijfde plaats in het algemeen klassement. Ook zij zullen gebrand zijn om alsnog met de overwinning aan de haal te gaan.

Top 5 na de eerste race dag van speelronde 2 in Roermond:

 1. WV Uitdam – 8 punten
 2. RR&ZV Maas & Roer – 10 punten
 3. VW De Twee Provinciën (Groningen) – 10 punten
 4. WSV Giesbeek – 12 punten
 5. WV Almere Centraal – 13 punten

De uitslagen van de races zijn hier te vinden.
Bekijk ook de foto’s van vrijdag.
Meer informatie over de Eredivisie Zeilen is te vinden op de website www.eredivisiezeilen.nl

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:
Twitter: @eredivisiezeilen
Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen

International Yacht Club Amsterdam vertegenwoordigt Nederland bij Women’s League

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Het team van de International Yacht Club Amsterdam (IYCA), vooral bekend als team She Sails, zal van 16 tot en met 18 juni in Kiel Nederland vertegenwoordigen in de eerste Women’s League sinds het ontstaan van het Sailing League format. Het is het enige volledige vrouwen team in de Nederlandse Eredivisie Zeilen en is dan ook de logische afvaardiging namens ons land. Read More

Almere Centraal wint thuiswedstrijd Eredivisie Zeilen

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Almere, 15 april 2018 – Met 4 tot maximaal 6 knopen wind ging de Eredivisie Zeilen vloot zondag hoopvol het water op. Met een krappe 4 knopen wind werd de eerste wedstrijd gestart. Vlak na de finish was de wind plots verdwenen en werd de uitstelvlag direct gehesen. Na een half uur werd besloten de boten terug naar de kant te sturen, hopend op het terugkeren van de wind. Ondanks verwoede pogingen er nog een volledige serie van drie races uit te persen waren de weergoden de zeilers deze zondag niet gunstig gezind. De enige race van zondag telt hierdoor niet mee voor het klassement en is de tussenstand van zaterdag direct de definitieve uitslag van speelronde 1 geworden. Zeilteam Almere Centraal pakt hiermee de eerste overwinning van het jaar tijdens hun thuiswedstrijd. Zeilteam Maas & Roer pakt de tweede plaats, gevolgd door Jachtclub Scheveningen op de 3e plaats. Het verschil in punten was deze speelronde zeer klein, dus belooft het zeker spannend te worden tijdens speelronde 2 in het Limburgse Roermond.

Almere Centraal behaalt doelstelling
“Het weekend zeilen op bekend terrein heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze doelstelling was om dit weekend te winnen en dat is gelukt! Weliswaar met een minimale marge, want het lag bijzonder dicht bij elkaar. De vierde plek wordt gedeeld door drie teams, dus we krijgen het nog zwaar dit seizoen. Het was in ieder geval een leuke en gezellige speelronde!”, vertelt teamcaptain John den Engelsman. Almere Centraal kijkt ernaar uit om zich volgende speelronde opnieuw te bewijzen als regerend landskampioen.

Team Maas & Roer blij verrast
Met de einduitslag van speelronde 1 is de toon gezet. Het minimale verschil in punten laat zien dat niveau hoog ligt. Door goed en stabiel te presteren hoopt Maas & Roer dit jaar een starbewijs voor de prestigieuze Saling Champions League te verdienen. “Dit weekend hadden we onverwachts een andere teamsamenstelling en werden gedwongen in een onervaren combinatie te varen, maar dat heeft fantastisch uitgepakt! Het liep lekker met soepele communicatie aan boord. We zijn heel tevreden en kijken uit naar volgende speelronde, waar wij hopelijk het thuisvoordeel hebben.” De volgende speelronde van de Eredivisie Zeilen vindt plaats in Roermond, waar Maas & Roer het verschil denkt te kunnen maken.

In totaal werden er tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen 2018 maar liefst 27 geldige races gevaren. De eindstand van de eerste speelronde is hier te vinden. Bekijk ook de foto’s van alle dagen. Meer informatie over de Eredivisie Zeilen is te vinden op de website www.eredivisiezeilen.nl

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:
Twitter: @eredivisiezeilen
Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen

Volop strijd op 2e dag tijdens Eredivisie Zeilen in Almere

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Almere, 14 april 2018 – Grote verschillen in druk en windrichtingen tekende de zaterdag van Eredivisie Zeilen in het hart van Almere. De variabele omstandigheden maakte het de zeilers moeilijk vandaag. Foutjes kwamen duur te staan, maar dit had geen effect op de top 3.

Wedstrijden in de hoogste versnelling
Wedstrijdleider Marcol de Klerk is tevreden. “We begonnen goed vandaag en het tempo zat er goed in. In totaal hebben we vier flights met in totaal 12 races gevaren in een tijdsbestek van drie en half uur. Er waren veel interessante duels voor de jury om te beoordelen. Helaas wel een paar aanvaringen en wat schades.”

Top 3 gunt elkaar geen ruimte
Waar de wind wisselvallig was, bleef de top stabiel. Almere Centraal blijft consequent bovenaan staan met momenteel 17 punten. Ze worden op de voet gevolgd door Maas en Roer en Jachtclub Scheveningen en zijn slechts één punt van elkaar verwijderd. WV de Meeuwen, KZ&RV Muiden en WV Braassemermeer delen de 4e to 6e plaats met ieder 24 punten, wat laat zien hoe hoog het niveau is. “Helaas hadden we vandaag een aanvaring, anders hadden we nog dichter bij de top 3 gestaan” aldus KZ&RV Muiden.

Scheveningen aangeslagen na aanvaring
Bij Jachtclub Scheveningen ging het wisselend vandaag. “Waar we gister eerder eentjes en tweetjes wisten te varen, ging het vandaag iets minder. We hadden een aanvaring en daarna twee moeilijke potjes. We konden de vlagen vandaag niet goed vinden om vooraan te komen en te blijven.” Een communicatiefout binnen het team Muiden leidde tot een midscheepse botsing met Jachtclub Scheveningen. De aanvaring kostte Scheveningen de eerste positie in de race en ze hebben dan ook een redress aangevraagd. Hoe dan ook, ze zijn van plan zondag hard te varen om het zicht op hun virtuele podiumplek te behouden.

Zondag ook lichtweer voorspellingen
Morgen worden vergelijkbare weersomstandigheden verwacht. De organisatie hoopt op een stabiele wind van zo’n 8 knopen en dat er opnieuw vier complete flights met 12 races kunnen worden gevaren. De verschillen zijn minimaal en het kan in het klassement nog alle kanten op.

De tussenstand, live races en replays zijn hier te vinden

Waterlab
Terwijl het zeilgeweld op het Weerwater gaande was, kregen kinderen uit de buurt de kans om met water te spelen in het Waterlab. Door middel van creatieve proefjes lieten instructeurs van Sailservice aan de kinderen zien wat ze wel niet allemaal met water kunnen doen. Het Waterlab is tot en met zondag te bezoeken en is gratis toegankelijk.

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:

Twitter: @eredivisiezeilen

Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen
www.eredivisiezeilen.nl

Eredivisie Zeilen van start in Almere

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Almere skylineAlmere, 13 april 2018 – Na een winter vol evaluaties, trainingen en speculaties zagen de teams vandaag eindelijk waar ze staan ten opzichte van de concurrentie. Tegen de skyline van Almere startte vandaag 15 teams voor de felbegeerde landstitel. Na een dag varen is een ding duidelijk geworden, de strijd om de titel gaat ongekend spannend worden met de top vier nu binnen 2 punten.

Het is nog vroeg in de morgen als de deelnemende teams zich verzamelen aan het Weerwater in Almere. Race Officer Alex Hoeve verwacht een zeer spannend seizoen. “Het niveau wordt steeds hoger en de onderlinge verschillen steeds kleiner. Ook op internationaal niveau komen de Nederlandse teams goed mee. Onze uitdaging als organisatie is nog meer teams enthousiast te krijgen voor deze mooie competitie.”

De stil hangende vlaggen op de kant maken duidelijk dat de zeilers nog even moeten wachten op de start van hun seizoen. De deelnemers zijn dan ook blij als om 13:00 dan toch het eerste startsignaal klinkt. Dat de omstandigheden lastig zijn, blijkt al in de tweede flight als de wind de nodige shifts doormaakt. Een uitdaging voor zowel de zeilers als het comité.

Almere centraal sterk van start
Regerend landskampioen start sterk op thuiswater. De titelverdedigers blijven aan de top varen. Op de vraag of de concurrentie dichterbij is gekomen antwoord John den Engelsman vol zelfvertrouwen: “Op basis van wat ik vandaag heb gezien nog niet.” Almere Centraal sluit de eerste dag bovenaan af in het klassement met een eerste plek.

Scheveningen
Een van de uitdagers dit jaar is Jachtclub Scheveningen. In de allereerste race van dit seizoen zetten ze meteen kracht bij hun ambitie door overtuigend naar een overwinning te zeilen. Ook de rest van de dag blijkt dat de club uit Zuid-Holland een geduchte concurrent wordt. Wat dat betreft lijkt aan het teams grootste leerpunt gewerkt te zijn: Niet zwak starten op de vrijdagen.

She Sails
Een van de blikvangers van het veld is net als vorig jaar het team International Yacht Club Amsterdam. Dit jaar niet met vier, maar met vijf dames in de boot strijden zij voor de felbegeerde titel. “Vorig jaar zeilden we tijdens de klassenwedstrijden ook al met zijn vijven. Tijdens de Eredivisie hadden we bij sommige manoeuvres dan voor ons gevoel dan ook een vrouw tekort in de boot. Dat is nu opgelost”. De dames doen er in ieder geval alles aan om op te vallen, dit jaar zijn ze te herkennen aan hun handschoenen met bloemenprint. “Van de Ikea, ze zijn zo lekker fout.”

Waterlab
Terwijl het zeilgeweld op het Weerwater gaande was, kregen kinderen uit de buurt de kans om met water te spelen in het Waterlab. Door middel van creatieve proefjes lieten instructeurs van Sailservice aan de kinderen zien wat ze wel niet allemaal met water kunnen doen. Het Waterlab is tot en met zondag te bezoeken en is gratis toegankelijk.

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:

Twitter: @eredivisiezeilen

Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen

Pairinglist speelronde 1 – Almere online

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Het aftellen is begonnen, nog een paar dagen voor speelronde 1 in Almere van start zal gaan. Het Sailservice Race Management heeft vandaag de pairinglist bekend gemaakt waar alle 15 deelnemende teams op staan ingedeeld. Maar liefst 45 races staan op het programma, verdeeld over de 3 speeldagen in het centrum van Almere.

Het evenemententerrein bevindt zich op de Esplanade boulevard te Almere. De wedstrijden worden gevaren op het Weerwater voor de boulevard en zijn vanaf de kant goed te volgen. Cateraar Viva La Soepie is ook dit jaar weer van de partij en is op vrijdag en zaterdag zijn tot 09:30 de koffie & thee gratis. Mocht je je nog niet hebben opgegeven voor een van de zeilers diners doe dat dan alsnog. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Het programma van speelronde 1 is als volgt:
VRIJDAG 13 April

 • 08.00 Registratie zeilers
 • 09.00 Schippersbriefing
 • 10.00 Start wedstrijden

ZATERDAG 14 April

 • 09.00 Schippersbriefing
 • 10.00 Start wedstrijden

ZONDAG 15 April

 • 09.00 Schippersbriefing
 • 10.00 Start wedstrijden
 • 15.30 Targettijd start laatste wedstrijd
 • 17.00 Prijsuitreiking

Eredivisie Zeilen 2018 bijna van start

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Amsterdam, 28 maart 2018 – Nu de winter op zijn einde loopt maken de deelnemende watersportverenigingen zich op voor de 2018 editie van de Eredivisie Zeilen. Dit jaar zullen er 15 enthousiaste teams meedoen aan deze spannende competitie met de ambitie om landskampioen te worden. In Nederland wordt deze competitie alweer voor het 3e jaar op rij gehouden. De eerste speelronde zal plaatsvinden op het Weerwater in het centrum van Almere. Vanaf de wal zijn de wedstrijden goed te volgen en ook via de SAP live tracking is goed te zien wie er onderling aan het strijden zijn.

Almere Centraal verdedigt titel
Al twee jaar op rij wist het zeilteam Almere Centraal de titel naar zich toe te trekken. Het team onder leiding van John den Engelsman kreeg deze overwinning afgelopen seizoen niet in hun schoot geworpen. Ieder jaar wordt de competitie sterker en de onderlinge verschillen kleiner. Zo wisten Jachtclub Scheveningen en WSV Giesbeek het tot de laatste races spannend te houden.

WV Breskens zet de verdubbelaar in
Dit seizoen is er voor het eerst een zeilvereniging dat ook een tweede team inzet. WV Breskens kent een grote en enthousiaste groep jeugdige zeilers binnen de vereniging en dat is te danken aan het actief stimuleren van het jeugdzeilen door de vereniging zelf. De groep zeilers uit Breskens die graag wilden deelnemen was na het seizoen 2017 dusdanig groot dat zij besloten hebben dit jaar een tweede team in te schrijven.

Europees avontuur
Landskampioen WSV Almere Centraal zal Nederland samen met de nummers twee, drie en vier van seizoen 2017 vertegenwoordigen in de mondiale Sailing Champions League. Dit evenement bestaat in 2018 uit een tweetal halve finales: van 31 mei t/m 3 juni in Porto Cervo (Italië) met 35 teams waar JC Scheveningen en WSV Giesbeek namens Nederland zullen uitkomen. Van 3 t/m 6 augustus in Sint-Petersburg (Rusland) is het met 34 teams de beurt aan WSV Almere Centraal en VWDTP. De finale met de 32 beste teams zal vervolgens plaatsvinden van 30 augustus t/m 2 september in het Zwitserse St. Moritz.

15 deelnemende verenigingen
Hieronder het volledige overzicht van de 15 deelnemende verenigingen. Tussen haakjes staat de klassering van het team in seizoen 2017 benoemd.

 1. International Yacht Club Amsterdam (11)
 2. Jachtclub Scheveningen (2)
 3. KNZ&RV Muiden (9)
 4. RR&ZV Maas en Roer (8)
 5. SZ & WV Uitdam (6)
 6. VWDTP (4)
 7. WSV Almere Centraal (1)
 8. WSV Giesbeek (3)
 9. WSV Heeg (10)
 10. WV Braassemermeer (7)
 11. WVBreskens team 1 (16)
 12. WV Breskens team 2 (-)
 13. WV de Meeuwen (5)*
 14. WV Wolphaartsdijk (18)
 15. Zeilteam Westeinder (17)
  
* Het zeilteam WV de Meeuwen zeilde in 2017 namens KWS Sneek

Stichting Eredivisie Zeilen drijvende kracht
In 2018 is er op de achtergrond het nodige gewijzigd. Na de opstartfase in 2016 en 2017 heeft de Eredivisie Zeilen BV in het najaar van 2017 besloten de licentie terug te geven aan het Watersportverbond. Hierop is een uitgebreide evaluatie met de verenigingen gehouden en is besloten een stichting op te zetten waarbinnen de continuïteit van het evenement geborgd wordt. Zowel de zeilteams, het Watersportverbond, J-Club en Sailservice hebben zitting in het dagelijks bestuur met als doel: de kwaliteit van het evenement te borgen waarbij de belangen van de zeilteams centraal staan. Op deze manier ontstaat een natuurlijke balans tussen het behartigen van de zeilersbelangen en het professioneel borgen van het evenement.

Goede basis voor de toekomst
“Het Watersportverbond is verheugd dat de Eredivisie Zeilen met 15 teams aan zijn derde editie gaat beginnen. Mede door een grotere participatie van de verenigingsteams in de organisatie, kunnen de kosten gedrukt worden en wordt de verantwoordelijkheid voor de Eredivisie ook gezamenlijk gedragen. Dit is een goede basis voor de toekomst. Wij kijken uit naar mooie en spannende speelrondes en zijn benieuwd welke teams hun trainingsarbeid het best uitbetaald gaan zien!” aldus Maurice Leeser, directeur Watersportverbond.

Wat is Eredivisie Zeilen
In de Eredivisie Zeilen strijden toonaangevende watersportverenigingen van Nederland in moderne sportboten van het type J/70. De boten worden beschikbaar gesteld door de organisatie om te zorgen voor een gelijke strijd om de landstitel. Zeilers hoeven alleen hun eigen zeilpak mee te nemen. De boten worden geleverd door de stichting J-Club Nederland die mee investeert om de Eredivisie Zeilen mogelijk te maken.

De wedstrijdformule is helder: korte races van ongeveer 15 minuten, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden op unieke locaties verspreid door Nederland. Dit alles wordt georganiseerd door een sterk wedstrijdcomité. De teams worden op het water gewisseld waardoor het mogelijk is om maximaal 45 wedstrijden per speelronde te organiseren, waarmee theoretisch het totaal op 225 races uit kan komen aan het einde van het seizoen.

De Eredivisie Zeilen is online te volgen met live SAP tracking verrijkt met animaties. Ook de bezoekers die fysiek aanwezig zijn op de locatie kunnen de race eenvoudig volgen vanaf de kant.

Locaties en data 2018

Het Eredivisie Zeilen seizoen bestaat in 2018 uit een vijftal speelrondes verspreid over het land:

Volg de Eredivisie Zeilen ook online via:

Twitter: @eredivisiezeilen

Facebook: Eredivisie Zeilen
Instagram: eredivisiezeilen

Winnen doe je…… op een gevulde maag!

By | Eredivisie Zeilen | No Comments

Nog één maand te gaan en dan start de eerste speelronde van de Eredivisiezeilen in Almere. Bijna traditiegetrouw zorgen we er ook voor dat er een cateraar aanwezig is om de inwendige zeiler goed te kunnen verzorgen. Ook dit jaar voorziet Viva la Soepie graag jullie in eten en drinken. Op de Esplanade wordt een grote tent neergezet, waar zij ook zullen staan. Bij mooi weer (en daar gaan we natuurlijk vanuit!) kunnen we lekker buiten zitten. Als het minder goed weer is, biedt de tent een droog onderkomen. Ook dit jaar trakteren zij op koffie of thee tot vlak voor de start (9.30 uur). Lekker relaxt wakker worden dus!

Overdag zijn er heerlijke broodjes, salades en verschillende soepen te krijgen, maar ook weer de speciale Viva la Soepie burger of een broodje natuurvleeskroket. Ook cappuccino, muntthee, lekkere koeken en uiteraard ontbreekt de borrel aan het einde van de dag niet. Familie en vrienden kunnen tijdens de races al genieten van een biertje of wijntje met een heerlijke tapasplank!

Voor de zeilers zijn er op vrijdag 13 en zaterdag 14 april twee menu’s samengesteld. De teamleads ontvangen van de Eredivisiezeilen organisatie vooraf een bestelformulier om hun bestelling door te geven. Met allergieën wordt uiteraard rekening gehouden, vergeet dit niet te vermelden zodat er een passend alternatief kan worden samengesteld.

Zeilers diner Almere

 • Vrijdag 13 april | Saté met bami en nasi, salades en stokbrood
 • Zaterdag 14 april | Broodje hamburger, frietjes, salades en brood met tapenade

De kosten per persoon per diner bedragen slechts € 13,50. Dit is inclusief één drankje als je vooraf hebt gereserveerd.

Zeilers lunchpakket bestellen? Dat kan ook!

 • Twee broodjes, fris of flesje water en iets lekkers.De kosten per lunch persoon bedragen € 8,00.

Vragen? Mail of bel gerust met Petra van Viva La Soepie (petra@vivalasoepie.nl of 06-12840259).