IYCA

Amsterdam
Noord-Holland

Mokumse meisjes gaan voor het podium!

Als je elke race voor de winst gaat, kan je overall doelstelling natuurlijk niet top 5 zijn. Dus laten we de lat dan maar hoog leggen: winnen! Dat is het doel. Maar boven alles heel veel lol hebben op het water in de spannende, korte wedstrijdjes die we varen en elke dag met een grijns van het water komen. Elke race zien wij als een kans om de rest te verslaan!
Team Captain Fettje Osinga heeft de taak haar dames in het gareel te houden en dat zal dit jaar makkelijk zijn dan vorig jaar: het team is afgeslankt (wow klinkt goed)! Minder kippen in het hok, is minder wisselende bemanning in 1 weekend wat hopelijk een betere boat handling en optimale snelheid oplevert. Een extraatje dit jaar: 5 ladies in de boot! Daar waar we vorig jaar veel gewicht te kort kwamen en soms driftend over het upwind rak gingen, hopen we dit jaar met meer spek in de rail aan de start te komen!
We willen onze sponsoren Villagepump, Snowball, Famed, Zoetemeers Tandtechnisch laboratorium, Biesterbos Groep, Dutch Solar Group en de International Yacht Club Amsterdam van harte bedanken voor het mede mogelijk maken van deelname aan de Eredivisie 2018 en we kijken met veel plezier uit naar het eerste speelweekend. Veel succes aan alle deelnemende teams en geniet van onze spiegel.

Over International Yacht Club Amsterdam

De International Yacht Club Amsterdam is opgericht door een aantal fanatiek (zee-)zeilende zakenmensen uit Amsterdam en omstreken. De International Yacht Club Amsterdam is gevestigd in het 5-sterren Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade, in het centrum van Amsterdam. Dit statige pand stond vroeger bekend als het “Scheepvaarthuys” en is, gelegen aan de oevers van het IJ, dé ideale plek voor een gezellige, maritieme sociëteit.
Het team
Fettje Osinga

Fettje Osinga

Leeftijd: 33

Zeil CV

Fettje is pas in haar studententijd begonnen met wedstrijdzeilen, hiervoor gaf ze al wel les op een zeilschool in Friesland aan de optimisten en zwaardboten. Van de J/22 overgestapt naar de J/105 waar ze drie seizoen in het nationale en internationale IRC circuit heeft gevaren. Eind 2012 is ze gaan match racen met het eigen team She Sails. Hiermee heeft het team tot halverwege 2016 gevaren en de hoogste ranking was ook in dat jaar: 11e op de World Sailing Womens Match Racing World Ranking. Eind 2016 is ze met haar team overgestapt op de J/70 eenheidsklasse en vaart ze nu voor de IYCA in de Eredivisie Zeilen (2015/2016 voor WV Braassemermeer).

Marleen Stavenuiter

Marleen Stavenuiter

Leeftijd: 33

Zeil CV

Ook Marleen had haar hart al op jonge leeftijd verloren aan het zeilen. Haar eerste grote liefde was Optimist Ducky en nog vele bootjes zouden volgen. Vanuit de nodige combiwedstrijden in de optimist stapte ze op haar 13e in de Splash waar 5 jaar lang wedstrijden volgden in het meer dan gezellige zwaardboot circuit. De Flash en Marleen waren minder grote vrienden: die mocht de deur uit in ruil voor bemannen op kajuitboten. Ze voer op verschillende > 40Ft’ers in allerlei functies, uiteenlopend van tacticus, pit tot trimmer. Daarna volgde een periode van drie jaar Melges24 zeilen, als jib-trimmer en tacticus. Als allround grote boten en keelboat zeilster vaart ze nu op een X34 in de ORC en combineert dit met J70 zeilen voor de IYCA met She Sails.

Sanne Akkerman

Sanne Akkerman

Leeftijd: 22

Zeil CV

Haar hele leven heeft Sanne haar vrije tijd doorgebracht op de boot. Eerst met haar ouders mee op zeilvakanties en sinds haar achtste zelf aan het roer. Ze heeft leren zeilen in de optimist op het Pikmeer en kwam door Menno Sappé in aanraking met het wedstrijdzeilen. Ze heeft haar optimisten tijd afgesloten met een jaar kernploeg en een 8ste plek op het EK in Polen waarna ze de overstap heeft gemaakt naar de laser. Ook daar heeft ze deelgenomen aan vele internationale wedstrijden met een aantal top 10 klasseringen als resultaat. In haar studententijd heeft Sanne de overstap gemaakt naar de kielboten en mocht ze zich aansluiten bij de Team Heiner Talents waar ze in een jaar tijd enorm veel heeft geleerd, zowel over het kielbootzeilen als het varen in een team. Bij Team Heiner kwam ze ook in contact met Klaartje Zuiderbaan waarmee ze diverse Matchracing events heeft gezeild met als mooiste resultaat het winnen van het Nederlands kampioenschap matchracen en een 8ste plek op het ISAF Women’s Matchracing World Championship in Denemarken. Sinds eind 2016 maakt Sanne deel uit van het She Sails team met wie ze wedstrijden vaart in de J/70 eenheidsklasse en voor de IYCA uitkomt in het Eredivisie Zeilen.

Tamar Meibergen

Tamar Meibergen

Leeftijd: 23

Zeil CV

Tamar kwam al vroeg in aanraking met het zeilen. Ze is ooit begonnen met zeilen in de optimist in Deventer op het kleine water van de jachthaven. Hierna zocht zij de grotere wateren op in haar splash, waar ze actief was in het wedstrijdzeilen. Uiteindelijk heeft ze de stap gemaakt naar het grote boten zeilen in het ORC veld. Vervolgens heeft Tamar een jaar in Australië training gegeven en op veel verschillende grote boten, waaronder een Farr 40 en J109, wedstrijden gevaren in Sydney. In 2014 is ze geselecteerd voor de Team Heiner Talents waarmee ze 2 jaar heeft gevaren in het ORC 1 veld. Hier heeft ze ontzettend veel geleerd en veel ervaring opgedaan over het zeilen in grote boten. Sinds het eind 2016 maakt Tamar deel uit van het She Sails team en komt ze uit voor de IYCA in de eredivisie.

Rikst Dijkstra

Rikst Dijkstra

Leeftijd: 29

Zeil CV

Rikst groeide op in Friesland waar ze al jong begon met wedstrijdzeilen in de Optimist. Ze plaatste zich voor het Nationale kernploeg en behaalde diverse internationale top 10 klasseringen in Optimist, Splash en Laser Radial klasse. In haar studententijd in Delft stapte ze over op de kielboten. Eerst de mumm30 (Mummaduck) waarmee ze de Tour de France a Voile voer. Daarna volgden vele events op de Melges 24 en X35 als tacticus (4e WK) en J22 als stuurvrouw (2e EK). Van 2014 tot 2016 was Rikst de stuurvrouw van het Match Race Team SheSails met een 11e positie op de World Sailing Womens Match Racing World Ranking als beste resultaat. In 2016 won Rikst met team Almere Centraal de landstitel Eredivisie zeilen. Dit jaar vaart ze met team SheSails de eenheidsklasse events op de J/70 en komt ze met hetzelfde team uit voor IYCA met het eredivisie zeilen.

Rixt van der Ende

Rixt van der Ende

Leeftijd: 26

Zeil CV

Rixt zeilt al van jongs af aan, zij is begonnen met wedstrijdzeilen in de Optimist en in de Splash. Sinds haar studententijd zeilt Rixt op kajuitboten. Na een seizoen J/22 en Maxfun 25 werd zij geselecteerd voor de Team Heiner Talents. Afgelopen jaren heeft Rixt op verschillende kajuitjachten wedstrijden gevaren in het ORC en IRC circuit. Sinds eind 2016 is zij onderdeel van het team She Sails en vaart ze nu voor de IYCA in de Eredivisie Zeilen.

Naast wedstrijdzeilen geeft Rixt zeilles en -training en zeilt zij in haar eigen boot: een Kolibri 560.

Milah Wouters

Milah Wouters

Leeftijd: 44

Zeil CV
Geen CV beschikbaar
Sanne Crum

Sanne Crum

Leeftijd: 26

Zeil CV
Geen CV beschikbaar