Scheveningen 29 juli 2017 – De harde wind hield de zeilers van de Eredivisie noodgedwongen lang aan de wal tijdens de derde speelronde van de Eredivisie Zeilen 2017 in Scheveningen. Op vrijdag 28 juli kwamen de 18 teams niet in actie. Met windstoten ver boven de 30 knopen achtte het wedstrijdcomité het niet verantwoord om de zee op te gaan. Op zaterdag 29 nam de wind gedurende de dag af. Aan het einde van de middag werden zes races in twee flights gevaren.

Ze keken er allemaal naar uit, wedstrijden zeilen op zee met de J70 sportboten. Maar het geduld van de zeilers werd op de proef gesteld. Zaterdagmiddag was er net genoeg ruimte om nog een paar races te organiseren. Almere Centraal, de huidige landskampioen, wint beide races waarin het in actie kwam.

De ploeg uit Almere is de enige die dit voor elkaar krijgt en gaat daarmee voorlopig aan de leiding in Scheveningen met twee punten. Ook de verwachting voor zondag 30 juli is ronduit slecht. De verwachting is dat er op 30 juli voor 12 uur niet gestart kan worden vanwege de harde wind. Streven is om in de middag nog wat races te varen.

Update zondag 30 juli 09.50:
Het Race Comite en de teams zijn inmiddels naar buiten en proberen om race 7, de eerste race van flight 3 te starten.