FAQ

Frequently Asked Questions

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog met tal van vragen over de Eredivisie Zeilen zit. De meest gestelde vragen hebben we hieronder alvast voor je beantwoord.

Mocht jouw vraag er nou niet bij staan? Gebruik het contactformulier om alsnog een antwoord op jouw vraag te krijgen.

Deelnemen

Vraag 1: Wie mogen er deelnemen?

Deelname aan de Eredivisie Zeilen staat open voor iedere watersportvereniging aangesloten bij het Watersportverbond. De wedstrijden van de Eredivisie Zeilen worden in 2018 gevaren met 15 teams, die ieder een watersportvereniging vertegenwoordigen.

Vraag 2: Hoe kan ik deelnemen?

Deelname aan de Eredivisie Zeilen staat open voor alle bij het watersportverbond aangesloten zeilverenigingen. Per vereniging kan er een team deelnemen. Een team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 20 zeilers. Deelname is vrij voor mannen, vrouwen en jeugdleden, amateurs en professionals mits aangesloten bij de zeilvereniging.

Lees de Competitie Reglement 2018 en schrijf je vervolgens in met je watersportvereniging door het inschrijfformulier in te sturen!

Vraag 3: Hoeveel teams kun er deelnemen?

Aan de Eredivisie Zeilen kunnen in maximaal 18 teams van 18 verschillende watersportverenigingen deelnemen.

Bij voldoende belangstelling kijken we naar de mogelijkheid voor een Eerste Divisie.

Vraag 4: Moet ik een eigen boot hebben om deel te kunnen nemen?

Deelnemende verenigingen hoeven niet over een eigen boot te beschikken om deel te kunnen nemen aan de Eredivisie Zeilen. De organisatie stelt voor ieder wedstrijdweekend 6 boten: 5 wedstrijdboten en 1 reserve boot ter beschikking.

Op deze manier kunnen we als organisatie garanderen dat alle boten hetzelfde zijn. Waardoor het alleen aankomt op de zeilcapaciteiten van ieder team.

Wedstrijdlicentie en bemanningslicentie

Vraag 1: Wat is een bemannigslicentie en een wedstrijdlicentie?

Deelnemers dienen geregistreerd te zijn als zij aan wedstrijden meedoen. Hiermee vallen ze onder de Regels voor Wedstrijdzeilen en de regels die NOC*NSF en de ISAF aan wedstrijdsport stelt. 

Bemanningsleden dienen in het bezit te zijn van een bemanningslicentie en erkennen hiermee dat zij op de hoogte zijn van de regels. Schippers dienen in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie. Bemanningsleden die al in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie hoeven niet ook een bemanningslicentie aan te schaffen.

Vraag 2: Welke licentie moet ik als zeiler bezitten voor deelname aan de Eredivisie Zeilen?

De verantwoordelijke persoon/personen in het Eredivisie Zeilen team dient in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie. Er moet altijd iemand aan boord over een wedstrijdlicentie beschikken. Bemanningsleden dienen in het bezit te zijn van een bemanningslicentie. Bemanningsleden die al in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie hoeven niet ook een bemanningslicentie aan te schaffen.

De kosten van een wedstrijdlicentie bedragen 34,25 euro en een bemanningslicentie is gratis voor een lid van een erkende zeilvereniging.

Vraag 3: Waar kan ik een licentie aanvragen?

De licenties kunnen worden aangevraagd via het Online Portal van het Watersportverbond.
Hiervoor is inloggen vereist. Dit kan via de volgende link: https://watersportverbond.force.com/leden/login
Als je nog geen account hebt bij het Watersportverbond, dien je een account aan te maken. Dit kan door de button ‘Sign Up’ aan te klikken. Na ongeveer een uur kan je gebruik maken van het account.
Wanneer je inlogt in het portal met het nieuwe account kan je uit verschillende producten kiezen, waaronder de bemanningslicentie of wedstrijdlicentie.

Publiek

Vraag 1: Kan ik gewoon komen kijken naar de Eredivisie Zeilen?

De Eredivisie Zeilen is vrij toegankelijk voor het publiek. We roepen iedereen dan ook op om te komen kijken. De wedstrijden zullen goed zichtbaar zijn vanaf de kant.

Ook zijn er op de kant verschillende schermen met animatiebeelden beelden dankzij de SAP Live tracking.

Vraag 2: Is de Eredivisie Zeilen goed te volgen voor het publiek?

De Eredivisie Zeilen is de best te volgen zeilwedstrijd van Nederland.

De Eredivisie Zeilen is het ideale evenement voor het publiek om te bekijken. De wedstrijden zijn kort, maximaal 20 minuten. Overzichtelijk naar boven en weer naar beneden. De puntentelling is begrijpelijk: de boot die als eerste finisht is ook daadwerkelijk de winnaar, eventuele straffen worden direct op het water genomen.

Vraag 3: Is er meer te doen dan alleen het zeilen?

Jazeker, de Eredivisie Zeilen biedt meer dan een alleen een spektakel op het water. Ook op de kant zal er van alles te doen en te beleven zijn.

Meer details volgen later.

Media

Vraag 1: Wordt het evenement gecoverd?

Uiteraard. Het evenement wordt live gecoverd middels onder andere track & trace.

Op dit moment zijn we druk bezig met de exacte invulling. Zodra er meer bekend is lees je dat uiteraard hier terug.

Vraag 2: Zijn we welkom?

Uiteraard is de media van harte welkom bij de Eredivisie Zeilen.

Vraag 3: Bij wie kunnen we terecht met vragen?

Voor alle vragen met betrekking tot de Eredivisie Zeilen kan de media terecht bij de organisatie.

Neem contact op met Alex Hoeve op 06 18 94 72 53 of stuur een mail naar info@eredivisiezeilen.nl .

Staat je vraag er niet bij? Stel hem op de contactpagina.