Op donderdag 31 mei is het dan eindelijk zover: de eerste halve finale van de Sailing Champions League 2018 gaat van start. In het Italiaanse Porto Cervo zullen 24 Europese zeilteams tegen elkaar gaan strijden in de Italiaans wateren. Namens Nederland zullen Jachtclub Scheveningen en WSV Giesbeek op het strijdtoneel aantreden.

Van 31 mei t/m 3 juni zullen de 24 zeilteams uit 13 verschillende landen elkaar treffen. Jachtclub Scheveningen die tijdens de Eredivisie Zeilen 2017 als 2e overall eindigde gaat met én tegen WSV Giesbeek (3e overall 2017) de strijd aan. Het doel: één van de tickets bemachtigen om de finale te mogen zeilen in het Zwitserse St. Moritz. De wedstrijden en uitslagen zullen live te volgen zijn via de SAP tracking. De weersomstandigheden voor de eerste racedag zien er in ieder geval al goed uit: 16-19 knopen wind, 21 graden tijdens een zonovergoten dag.

Om een goed beeld te krijgen hoe het er aan toe zal gaan in Porto Cervo heeft de organisatie een korte teaser samengesteld.

Meer informatie over de Champions League Sailing: sailing-championsleague.com
Photo credits: Lars Wehrmann