7 mei 2017 – Op het Weerwater in Almere staat komend weekend speelronde 1 van de Eredivisie Zeilen 2017 op het programma. Van 12 t/m 14 mei staan de eerste 45 races van het seizoen 2017 gepland. Maar er gebeurt meer in Almere. Zo is het centrum, waaronder de Esplanade en het Weerwater vallen, op zaterdag 13 mei het décor voor de Landelijke Veiligheidsdag en de Landmachtdag van Defensie.

Op de Esplanade laat Defensie tussen 10.00 en 17.00 uur doorlopen het werk van militairen zien, maar vooral zelf in actie is mogelijk. Zo is er een hindernisbaan, een schietbaan, een klimparcours en staan er diverse tenten met informatie over materieel van en werken voor Defensie. Ook staan er militaire voertuigen waar kinderen op en in mogen klimmen. Op het Weerwater mogen kinderen met een lifeguard zelf varen in een boot van de Reddingsbrigade.

Het thema van de Landelijke Veiligheidsdag is ‘samenwerking’. Op de Landelijke Veiligheidsdag pakken de politie, brandweer, reddingsbrigade, ambulance en defensie massaal uit. Tussen 10.00 en 17.00 staat het gehele centrum in het teken van veiligheid. Hoe red je slachtoffers die van een boot in het Weerwater vallen? Hoe komt de Reddingsbrigade in actie en wat is de rol van de duikers van de brandweer? Deze samenwerking is te zien vanaf 13.00 uur tijdens de officiële opening van de vierde Landelijke Veiligheidsdag op de Esplanade.

Programma:
11.00 uur Grote Markt: Hulpdiensten in actie na ongeval met twee auto’s
13.00 uur Esplanade: Drenkelingen te water – Officiële opening
14.30 uur Grote Markt: Hulpdiensten in actie na ongeval met twee auto’s
16.00 uur Grote Markt: Hulpdiensten in actie na ongeval met twee auto’s

Meer informatie: www.landelijkeveiligheidsdag.nl of bekijk de Flyer!